čtvrtek 25. července 2013

Ranní jóga v parku

Ranní jógu cvičíme venku v Tyršově sadu, když nastanou teplá jarně letní rána, tedy každý rok zhruba od konce května do konce září.

Ranní jóga s Dash v Tyršově sadu
Termín: každy pátek 7:15 – 8:30 h (během léta 2013 )
Cena lekce: 120,- Kč
Místo: Tyršův sad na ulici Kounicova, Brno


Ranní jóga probouzí tělo, odcházíme příjemně naladěni do celého dne. Svým zaměřením je vhodná i pro úplné začátečníky. Cvičíme nalačno, je tedy dobré vydržet se snídaní až půl hodiny po lekci. Lekci začínáme pozorováním svého dechu. Dech plyne volně a poklidně, provází nás v každé pozici a pomáhá ji prohlubovat. Čím více jsme schopni vnímat dech, tím lépe pozici zaujímáme a cítíme se v ní příjemně. Ranní jóga je spíše jemnější a klidnější, bližší hatha józe, naučíme se, jak tělo vlídně a poklidně probudit jednotlivými pozicemi (ásanami) a pozdravy slunci (súrja namaskára) za přítomnosti našeho dechu a klidné mysli. Lekce končí relaxací v šavásaně.

Ráda tančím i cvičím venku, jsem-li v pozici hrudníkem vzhůru, dýchám a pozoruju nebe, větve stromů, mezi kterými se občas mihne pták. Je to pro mne soulad. Mého těla, mého dechu, mých smyslů, okolní krajiny. Být součástí a přitom pevně sedět sám. Dokonalost? Něco lepšího… Přítomnost!